ANNODOMINI
47 RABOSO DEL PIAVE DOC 


Territoriale rode wijn die als bruidsschat alle Venetiaanse traditie met zich meebrengt, intense robijnrode kleur met granaatreflecties, presenteert zich aan de smaak met een droge en sobere smaak, tonen van rijp rood fruit ondersteund door een frisse zuurgraad, een kostbaar geschenk van rust.

Smaak: Halfdroog
Kleur: Rood
Regio: Italië, Veneto, Treviso
Producent: Tombacco
Alcohol: 14%
Inhoud: 0,75 l

De wijn past goed bij gerechten zoals Hongaarse goulash, stoofschotels, pittig wild en aromatische internationale gerechten. 

"Garbin" Vino Rosso

Een heerlijke, sublieme en vooral krachtige rode Italiaanse wijn, Garbin, zoals de warme libecciowind, die geuren en smaken steelt uit de lagune van Venetië om ze over te brengen in de bodem, de wijnstok, de druiven en uiteindelijk in onze wijn. Een wijn om intens van te genieten. Een wijn die wij erg waarderen.

Kleur:  Intens donker rood.
Boeket: intens, warm, met tonen van bittere chocolade, klein rood fruit, gevolgd door fruitige pruimenjam. Intrigerende slotnoten van tabak en koffie.
Smaak: rijk van smaak, krachtig, maar zeer aangenaam.

Tombacco Azzurra Rosso IGT

Deze wijn heeft zeer fijne, intense en aanhoudende, goed gemarkeerde aroma's met een rijk boeket dat wordt gedomineerd door fruitige tonen, vooral zure kers en bramen. Dankzij de barrique-doorgang is hij aanvankelijk robuust, maar tegelijkertijd omhullend en warm vanwege zijn 16% alcohol. De laatste noten zijn vol en rond. Uitstekende afdronk met hints van zure kers en pruim.

Kleur: Intens Donkerrood
Alcoholpercentage: 16,0%
Druivensoort: Primitivo, Negroamaro
Wijnhuis: Tombacco

Moscato Frizzante IGT

Zodra de perfecte balans van rijpheid is bereikt, kan de oogst van deze druiven beginnen. De trossen die bij de wijnmakerij aankomen, worden ontsteelt en geplet en naar de longpers gestuurd om de most van de schillen te scheiden. De afgekoelde most wordt gedecanteerd en dus geklaard, steriel gefilterd en opgeslagen bij 0-2° C om hem in de most te bewaren. 

Druif:  100% Moscato
Alcoholpercentage: 7.5%
Herkomst: Platteland van Treviso.
Boeket: de impact is elegant, delicaat, geurig, met overtuigende tonen van sinaasappel, abrikoos, perzik en roos. 

Pinotgrigio Rosato

De Intrigo Pinot Grigio Rosato heeft een mooie licht roze kleur, een fruitig aroma en een zachte smaak. Een wijn die uiterst geschikt is als aperitief, bij zomerse gerechten of een vegetarische schotel, bij een frisse fruitsalades en natuurlijk om gewoon even te genieten met familie of vrienden thuis of op een terras.  

Druif:  Pinot Grigio: 100%
Alcoholpercentage: 12%
Herkomst: Italy, Veneto, Delle Venezie .
Boeket: Fris en aangenaam droog

Le Argille Cabernet di Cabernet 

Deze wijn wordt geproduceerd met behulp van een zeer interessante techniek. De stengels van de druiven worden gedeeltelijk aan hun basis gesneden om de toevoer van voedingsstoffen naar de vrucht te onderbreken. Op deze manier zullen ze vroegtijdig drogen. Nadat de druiven zijn geoogst en geperst, zullen ze een nauwgezet proces van vinificatie ondergaan en zal de wijn minimaal twee jaar rusten om volwassen te worden in een speciaal gebouwde betonnen bak, zoals wijnmakers dat in de dagen hebben gedaan, vandaar het respect voor deze oude techniek door een cementcoating op de fles aan te brengen. Na het bottelen worden ze minimaal zes maanden in de kelder bewaard voordat ze worden vrijgegeven.