De Franse droge worsten bestaan in diverse smaken. Het ontleent zijn naam aan het Latijnse woord salsus, wat "zout" betekent. Het Gallo-Romeinse tijdperk markeert het begin van de productie.  Onze droge worsten importeren wij uit de Franse Auvergne. Een streek waar een goede (micro) klimaat heerst met een hele lage luchvochtigheid, wat uiteindelijk de beste omstandigheden zijn om deze Franse delicatessen goed te kunnen laten rijpen. De worsten worden nog op ambachtelijke en authentieke wijze vervaardigd met varkensvlees en toevoeging van bijvoorbeeld noten, kaas of knoflook als basis.

DE ECHTE SAUCISSON

Een "goede" Franse Saucisson is niet te zacht. Onze Saucisson is van uitstekende kwaliteit en bevatten ten minste 80% mager varkensvlees en 20% vet. Bovendien moet een "goede" droge worst zichtbare tekenen van veroudering vertonen. Het werk van de tijd. Tijdens de droogperiode van het product, manifesteert zich op het externe aspect van de worst, door een wit of enigszins grijsachtig poeder.

DE KWALITEIT

De combinatie van vlees en de smaak maakt de bekende Saucisson sec een uniek product. De nog met de hand gemaakte worsten zijn van hoogwaardige en continue kwaliteit en bevatten geen gluten, geen E nummers en bevatten geen geur-, kleur- of smaakstoffen. Elke smaak heeft haar eigen unieke karakter, waardoor de smaakbeleving van de echte Saucisson Sec telkens weer verrassend is en blijft

ONS ASSORTIMENT

Ons complete assortiment is heel ruim. In totaal een diversiteit van ruim 30 smaken. Echter zijn diverse smaken gebonden aan het seizoen, waardoor deze soms niet- of beperkt leverbaar zijn. Wij bestellen en halen met regelmaat een nieuwe serie Saucisson sec uit Frankrijk, waardoor de versheid behouden blijft. Tevens hebben wij, naast ons vaste assortiment regelmatig nieuwe of wisselende smaken

In de afgelopen jaren is er een heel praktisch hulpmiddel ontstaan om de Franse Saucisson worsten te snijden: de worst guillotine. Een instrument, gemaakt van hout en uitgerust met een roestvrijstalen mes waarmee men niet alleen worst, maar ook fruit, groente e.d in dunne plakjes kan snijden. Naast het gemak is ook een speelse manier om het gezellig te maken tijdens visite. Het werkt eenvoudig.  Wij leveren deze op bestelling.