Heeft u iets lekkers gemaakt met onze producten in de basis, laat het ons dan even weten. Uw creatie willen wij graag plaatsen op onze website. 

Er zijn zoveel recepten, en deze zijn overal te vinden. Maar, wat is er voor ons nu leuker om recepten, met onze producten te delen met anderen . Daarom gaan wij op onze website de komende tijd recepten plaatsen waarin onze producten de hoofdrol spelen. Producten uit onze winkel die worden toegevoegd om het gerecht compleet te maken.

Onze klanten, Ja, ook u, kunt ons voorzien van deze heerlijke gerechten, nieuwe tapas hapjes, bijzondere combinaties van producten, en zo is er nog veel meer voorbeelden te bedenken. gewoon iets simpels is al voldoende om een ander te overtuigen om het zelfde te doen. 

Stevige aardappelsoep met gehakt en gerookte kaas 
4 porties  I  bron: 
KÄSEMACHER, AT

500 g gehakt (gelijke delen varkensvlees en rundvlees)
1 grote prei  I  2 uien  I  4 of 5 aardappelen  I  1 ltr groentebouillon
120 g Waldviertler gerookte kaas
Een beetje olie om het vlees bruin te maken
Zout, peper, knoflook, peterselie 


Verhit een beetje olie in een grote pan. Als de olie heet is, voeg je het gehakt toe en bak je tot alle vloeistof is verdampt en het vlees knapperig en bruin is. Schil en snijd ondertussen de uien in blokjes en voeg toe aan het gehakt om door te koken.   

Maak prei schoon, snijd deze in de lengte doormidden en snij dan dunne ringen. Voeg dit toe aan het vlees en bak het samen. Breng alles op smaak met zout, peper en knoflook en giet er 1 ltr groente bouillon bij. Schil de aardappelen, snijd deze vervolgens in hap klare blokjes en voeg het toe aan de soep. Laat het geheel sudderen tot de aardappelen stevig aan de beet zijn. Breng het op smaak en roer er eventueel wat fijngehakte peterselie door. 

Schep de soep, om het te serveren in een soepkom en garneer dit met peterselie en geraspte Waldviertler gerookte kaas.


Geitenkaas-rode bieten spread 
Bron: Speciaal voor De Molkerei geschreven door Coriens Iten

  • 150 gram  Molkerei geitenkaas + extra voor topping
  • 100 gram gekookte rode bieten, in blokjes
  • 1 tl honing
  • 1 tl citroensap
  • Peper en zout

BEREIDING

Meng de ingrediënten met elkaar in een hoge kom en mix met een staafmixer tot een gladde spread.

Proef de spread, is het zo lichtzoet maar ook een beetje hartig door de geitenkaas? Breng eventueel verder op smaak met peper, zout, honing of citroensap.

Serveer op toastjes of op een broodje met bijvoorbeeld waterkers, geitenkaas of geroosterde pijnboompitten. Eet smakelijk!