Spaanse FUET

Fuet is een typische worst uit de regio Catalonië in Spanje . Gemakkelijk te herkennen aan zijn smalle, lange, worstachtige vorm, fuet ontbreekt in geen huis als het gaat om een tapas- en biersessie in goed gezelschap. Deze karakteristieke witte laag en unieke smaak past met zijn gladde textuur perfect bij een worstentafel.
Verschil tussen Fuet en Saucisson
Hoe een fuet te eten?
Om fuet te eten, moet je je gewoon laten leiden door je smaak. Er zijn echter twee dingen om in gedachten te houden, de dikte van de plakjes en de textuur van de worst. Dus qua dikte is het meestal aan te raden om dikkere plakjes te snijden als het zachter is; als het droger is, kun je beter dunnere plakjes snijden.
Een andere vraag die altijd twijfels oproept, is of de fuet moet worden geschild of niet. Onthoud dat fuet een worst is, maar naast het feit dat het bedekt is met een omhulsel (natuurlijk of niet), is er nog een ander element dat het bedekt, een soort schimmel, een antropomorfe schimmel genaamd pad. Dit element is mede verantwoordelijk voor zijn bijzondere en unieke smaak. Maar moeten we het eten of niet? Sommige experts raden aan om het te eten zolang het omhulsel waarin het is gevuld van natuurlijk varkensvlees is, omdat we integendeel de smaakkenmerken van ons kostbare product zouden verminderen.
@ENRIQUE TOMÁS SL