.


Koffie is een van de meest populaire drankjes in de wereld en een belangrijk goed. Op een totale oppervlakte van ongeveer 10 miljoen hectare worden jaarlijks ongeveer 158 miljoen zakken rauwe koffie geproduceerd. Bijna 99 procent van de totale productie wordt verantwoord door de twee belangrijkste soorten Arabica en Robusta, de rest wordt verantwoord door andere rassen, zoals Coffea liberica en Coffea excelsea. Brazilië is al jaren de grootste en belangrijkste leverancier van de wereldmarkt voor Vietnam.

De geschiedenis van koffie in Europa begon in Venetië, de eerste plaats in Italië waar mensen in de late zeventiende eeuw de heerlijke aroma van koffie ervoeren. Venetiaanse handelaars volgden de zeeroutes die het verre oosten met Venetië en Napels verbond. Zij brachten de eerste zakken koffie naar Venetië. In 1683 ontstond de eerste coffeeshop op de Piazza San Marco.

IPAZIA Caffè, een authentiek Venetiaans familiebedrijf. Deze melangeren en branden hoge kwaliteit koffiebonen en dat doen ze al sinds de opkomst van espresso vanuit Venetië.

Deze Italiaanse koffie staat voor de hoogste kwaliteit. Hiervoor is een wetenschappelijk evenwicht vereist tussen het melangeren, branden en ambachtelijk bereiden. Om deze reden hebben ze de koffie naar de oude Griekse wiskundige IPAZIA genoemd. Nu, vele generaties later, is kwaliteit nog steeds het belangrijkste handelsmerk.