REGELGEVING VANAF 30 juni 2021

Door de nieuwe alcoholwet is het vanaf 1 juli 2021 niet meer mogelijk om pakketten met alcohol door minderjarigen te laten ontvangen. Aan de deur wordt de leeftijd van de ontvanger gecontroleerd op basis van een geldig legitimatiebewijs. De bezorger controleert vervolgens de geboortedatum. Indien de ontvanger ouder is dan 18 jaar wordt het pakket uitgereikt. De uitreiking van het pakket wordt bevestigd door middel van het zetten van een handtekening door de ontvanger. Indien de ontvanger jonger is dan 18 jaar kan het pakket niet worden uitgereikt. Wanneer het pakket niet kan worden uitgereikt aan de deur omdat de ontvanger jonger is dan 18 jaar of bij een 'niet-thuis' situatie, gaat het pakket automatisch door naar een PostNL afhaalpunt. 

PostNL: levering bij de buren en neerzettoestemming: 
Ook PostNL heeft vanaf 1 juli geen toestemming meer om uw pakket bij de buren af te leveren of op een door u aangegeven plaats neer te zetten. Indien u of iemand anders niet aanwezig is om uw pakket in ontvangst te nemen, gaat uw pakket direct door naar een PostNL afhaalpunt. U heeft dan een beperkt aantal dagen de tijd om het pakket daar af te halen. Indien dit niet lukt gaat de bestelling retour naar ons. Helaas zijn wij genoodzaakt om dit pakket dan wederom aan te bieden, waarvoor uiteraard de verzendkosten wederom in rekening zullen worden gebracht. Een order waarbij de eerste zending geen verzendkosten zijn berekend wordt bij de tweede keer verzonden met de door PostNL berekende verzendkosten.

Afhaalpunten PostNL: Ook bij alle afhaalpunten dient men vanaf 1 juli 2021 een geldig legitimatiebewijs te tonen voordat het pakket in ontvangst genomen kan worden. Ook hier geldt dat de ontvanger 18 jaar of ouder dient te zijn.