Wat is er nu lekkerder dan ambachtelijk zuivel die wij rechtstreeks van de zuivelboerderij halen. Pure zuivel van enthousiaste zuivelaars en welke nog op traditionele wijze wordt gemaakt.  Onze geitenzuivel, die wij op bestelling leveren ontvangen wij van Den Eelder, een familiebedrijf sinds 1983 uit Well in Gelderland.  Daarnaast hebben hebben wij heerlijke koemelk producten uit onze eigen streek. Door deze zuivelproducten kunnen wij gerust zeggen dat onze boerenzuivel assortiment natuurlijk gezond is.  Wij willen u laten genieten van het beste uit de natuur. Kom gewoon proeven en geniet van echte karnemelk, yoghurt, vla en hangop uit onze regio.

BIJ DE BOERIN

DEN EELDER, GEITENZUIVEL

Ambachtelijke boerenzuivel producten komen rechtstreeks, wat bij boerenzuivel hoort, van de boerderij. Onze boerenzuivel komt zelfs van de boerderij uit onze regio. Zuivelbedrijf "Bij de Boerin" in Stadskanaal. Een boerderij met 220 verwende koeien die kunnen lopen een rubbermatten (lekker zacht voor de voetjes) om daarna te kunnen relaxen op hun eigen waterbed. Wij willen, net als het zuivelbedrijf zelf, garant staan voor een goede dierenwelzijn en dierengezondheid en daarom hebben wij met onze zuivel gekozen voor "Bij de Boerin"

De geitenmelk producten van den Eelder komt van Alexander van der Schans. Deze levert geitenmelk van superkwaliteit en hij woont dichtbij. Dit heeft het voordeel dat de melk snel kan worden verwerkt. Doordat geitenzuivelbedrijf den Eelder het vervolgens op een lage temperatuur pasteuriseren krijgen de zuivelproducten een lekkere, milde smaak.  Geitenzuivel smaakt fris en heeft iets zilts, net als geitenkaas, maar dan heel subtiel. Het fijne is dat geitenzuivel lichter verteerbaar is dan zuivel van koemelk. Bovendien kan het een uitkomst zijn voor veel mensen met een koemelkallergie. 

Kefir is een fris zure zuiveldrank welke ontstaat door kefir toe te voegen aan melk. Hierdoor begint de melk te fermenteren. Door deze fermentatie is het een licht alcoholische drank (0,1 - 0,3%) en is het dikker dan melk. Kefir bevat gisten (bijvoorbeeld Saccaromyces unisporus, Kluyveromyces marxianus) en rechtsdraaiende bacteriën (o.a. lactobacillus caucasus, kefyr) welke in harmonie met elkaar samenleven en welke zorgen voor het fermentatieproces.