.

De Franse droge worsten bestaan in diverse smaken. Het ontleent zijn naam aan het Latijnse woord salsus, wat "zout" betekent. Het Gallo-Romeinse tijdperk markeert het begin van de productie. Onze droge worsten importeren wij uit de Franse Auvergne. Een streek waar een goede (micro) klimaat heerst met een hele lage luchvochtigheid, wat uiteindelijk de beste omstandigheden zijn om deze Franse delicatessen goed te kunnen laten rijpen. en deze worden nog op ambachtelijke en authentieke wijze vervaardigd met varkensvlees en toevoeging van bijvoorbeeld noten, kaas of knoflook als basis.

De combinatie van vlees en de smaak maakt de bekende Saucisson sec een uniek product. De nog met de hand gemaakte worsten zijn van hoogwaardige en continue kwaliteit en bevatten geen gluten, geen E nummers en bevatten geen geur-, kleur- of smaakstoffen.


Wij bestellen en halen met regelmaat een nieuwe voorraad Saucisson uit Frankrijk, waardoor de versheid behouden blijft. Tevens hebben wij dan dan, naast ons vaste assortiment weer nieuwe of wisselde smaken.

De worsten zijn bij binnenkomst uit Frankrijk, mits op de juiste wijze bewaard, nog zeker ruim 2 a 3 maanden houdbaar op kamertemperatuur. Snijd de worsten altijd in dunne plakjes, want dan komt de smaak het beste tot zijn recht.

.

In de afgelopen jaren is er een heel praktisch hulpmiddel ontstaan om de Franse Saucisson worsten te snijden: de worst guillotine. Een instrument, gemaakt van hout en uitgerust met een roestvrijstalen mes waarmee men niet alleen worst, maar ook fruit, groente e.d in dunne plakjes kan snijden. Naast het gemak is ook een speelse manier om het gezellig te maken tijdens visite. Het werkt eenvoudig.