Bier is de oudste alcoholhoudende drank ter wereld. Het wordt wereldwijd gedronken en staat op de derde plaats op de wereldranglijst van meest populaire dranken, na water en thee. Het ambacht van het bier brouwen ontstond al vele duizenden jaren geleden. Hoewel traditionele brouwmethoden nu nog steeds gebruikt worden, hebben de bierbrouwers inmiddels het vakmanschap van toen gecombineerd met de moderne hedendaagse technologie.

Ons bierassortiment is niet zo heel groot, maar wel uniek te noemen.  Deze bestaat voornamelijk uit Italiaanse biertjes en daarnaast hebben wij bier uit onze provincie. Solt, naar het idee van de garnalenvissers van Zoutkamp.  Ook bij ons op de plank vindt u bier, waar wij wel heel trots op zijn, en dat zijn onze Knoalsterbiertjes.

BACKSTAGE BREWERS

Bier dat is ontstaan door een passie voor graan en een passie voor bier. Het maken van een bier is daarom voor ook een logisch vervolg. De twee bierbrouwens zijn naast het brouwen van een eigen bier ook samen werkzaam in een theater (achter de schermen) en hierdoor ontstond de naam Backstage Brewers.

SOLT BIER UUT GRUNN

Opgejaagd door machtige stormwinden heersen de grondzeeën al eeuwen over de Waddenzee. Buitengewone golven in de dreigende gedaantes van allesverslindende reuzengarnalen zijn een verschrikking voor zelfs de meest doorgewinterde vissers. Onverschrokken moed en kracht moet de garnalenvisser tonen om met veel behendigheid zijn schip te behoeden voor schipbreuk.

ANGELO PORETTI

Poretti heeft een lichtblonde pils-stijl dat wordt gebrouwen in Varese, Noord-Italië en dat al sinds 1877. Poretti is een aromatische, citrusachtige pils met een hoppige slepende afwerking.

BIRRA MORETTI

Birra Moretti is sinds 1859 al een bier dat tot op de dag van vandaag nog  ambachtelijk gebrouwen wordt.  het bier wordt gebrouwen met  eerlijke ingrediënten van een bijzondere melange die bestaat uit hoogwaardige hopsoorten, wat het biet zijn eigentijdse kenmerkende geur en smaak geeft. Het zorgt voor een bitterheid die mooi in balans is. 

ICHNUSA BIRRA

Het is een authentieke triomf van harmonie: evenwichtige smaak, zeer lichte en gouden kleur, discrete geur en een aangenaam bittere noot die het het juiste karakter geeft. Ichnusa is het bier dat elk moment van het dagelijks leven begeleidt. 

PERONI

Peroni Nastro Azzurro is hét premium bier uit Italië die is gemaakt met authentieke Italiaans vakmanschap en flair, voor een verfrissende smaak en een onmiskenbare touch van Italiaanse stijl. U proeft een subtiele toon van frisse Citrus. Hiervoor gebruikt Peroni op van de hoogste kwaliteit (Saaz-Saaz en Hallertau Magnum) die het bier zijn kenmerkende aroma geven: fris en lichtkruidig.

NASTRO AZZURRO

Peroni Nastro Azzurro is het nummer één premium bier van Italië; gebrouwen naar hetzelfde tijdloze recept sinds 1963, het illustreert de tradities van het Italiaanse vakmanschap, passie en flair waarop het werd gevormd.  Peroni Nastro Azzurro, wordt gebrouwen met de fijnste hop, zuiverste Italiaanse water, de beste Italiaanse maïs en gemoute gerst en het meest rigoureuze, gegarandeerde brouwproces, om een intens frisse, verfrissende smaak te geven, met die onmiskenbare vleugje Italiaanse stijl.


GRAN RISERVA BIANCA

De Peroni Gran Reserve Bianca wordt geproduceerd volgens een traditioneel hoog fermentatie productieproces, typisch voor Weiss bieren. Deze brouwstijl heeft zijn wortels in de oudheid, sinds de bronstijd; In Beieren is namelijk het eerste residu van de productie van tarwebier gevonden, in een amfora die meer dan 2800 jaar oud is.

CHILL LEMON

Peroni Chill lemon is een Italiaans Radler bier met een perfecte mix tussen een  evenwichtige smaak van bier en de frisheid van citroen. Met slechts 2% alcohol kunt u er gemakkelijk op elk moment van de dag van genieten voor maximale verfrissing.

Peroni Chill Lemon is de enige Radler die wordt geproduceerd met 100% Italiaanse mout en citroenen, met een geur van vers geplukte citroenen en een verfrissende en natuurlijke smaak.

Bier zonder alcohol is van deze tijd !! Steeds meer mensen genieten van 0% bier. Dit is ook logisch, want de laatste jaren is de kwaliteit van o.a. bier zonder alcohol positief veranderd. In ons assortiment hebben wij voornamelijk Italiaanse dorstlessers. Peroni, Moretti en Poretti